Hoe werkt het?

Ontdek hoe wij bedrijven 'off-balance' verduurzamen

Op twee manieren aan de slag

We kunnen op twee manier een zonnecentrale realiseren op uw dak.

Dakhuur

Met Dakhuur huren wij uw dak. Wij plaatsen en exploiteren de zonnecentrale op uw dak, en keren een vooraf afgesproken maandbedrag uit aan u.

  • Zekerheid: het bedrag verandert niet.
  • U maakt geen gebruik de de opgewekte energie.
  • De centrale is van ons, u investeert niet en loopt geen risico, en heeft geen onderhoud.
Ik kies voor Dakhuur

Solar Lease

Met Solar Lease least u de panelen tegen een kleine vergoeding van ons. Uw onderneming gebruikt de opgewekte energie.

  • Eigen energieopwek, voordeliger dan inkopen.
  • De centrale is van ons, u loopt geen risico, en heeft geen onderhoud.

Wij verbruiken in ons bedrijf behoorlijk wat energie. Met de Solar Lease constructie wekken we een groot deel daarvan nu zelf op.

Onze aanpak in 4 stappen:

Zonne-energie zonder gedoe:
Heeft u een grootverbruikersaansluiting en een beschikbaar dakoppervlak van minstens 3.000 m², dan maken wij een afspraak bij u op kantoor.

01

Kennismaking

We bespreken uw wensen, de mogelijkheden en ons proces. We rekenen u voor wat de zonnecentrale u zal opleveren, en inventariseren de beschikbaarheid, constructie en staat van het dak. Ook bekijken we graag de bestaande elektrische installatie en ruimte voor plaatsing van omvormers.

02

Subsidie-aanvraag

Na ons bezoek stellen we een helder plan op en vragen subsidie aan voor de zonnecentrale op uw dak. We regelen alles wat nodig is om de subsidie aan te vragen. Dit is behoorlijk wat, en dit doen we kosteloos. We doen dit om u te ontzorgen, maar ook omdat alleen zo de kans op daadwerkelijke toekenning van subsidie het grootst is. En alleen met subsidie kunnen we een gezonde business case voor u en voor ons maken.

Onderdeel van dit proces is onder meer het opstellen van een legplan en haalbaarheidsstudie, aanvragen van vergunningen, verklaring van de pandeigenaar en een positieve transportindicatie.

03

Installatie en opening zonnecentrale

Na toekenning stellen we een dakhuurovereenkomst en planning op. We zorgen voor afstemming met alle betrokkenstakeholders, zoals bijvoorbeeld uw verzekeringsmaatschapij. We zorgen dat de zonnecentral u geen risico’s oplevert.

Ons team gaat aan de slag met de realisatie van de zonnecentrale, en stemmen goed met u af, zodat uw onderneming geen of minimaal hinder ondervind van onze werkzaamheden.

Na oplevering zorgen we samen met u voor de officiële opening, met genodigden en lokale pers. En we maken mooie luchtbeelden van de installatie.

04

Onderhoud en beheer

Na de start van de installatie zorgt ons ‘asset management team’ ervoor dat uw zonnecentrale optimaal rendeert. We monitoren de energieproductie en verzorgen het benodigde onderhoud. Voor inzicht en zichtbaarheid in uw organisatie maken we de opbrengst van de centrale inzichtelijk met een online dashboard.

Lees meer over onze asset management aanpak

U heeft nog tot 24 november

Wij helpen u bij het correct én op tijd indienen van uw subsidie-aanvraag.

Ja, ik wil mijn subsidie kosteloos laten aanvragen door Rooftop Energy

Aanvullende dienstverlening

Naast Dakhuur en Solar Lease kunnen wij uw organisatie verduurzame met een breed scala aan mogelijkheden:

Dubbel ruimtegebruik

Een weiland volleggen met alleen zonnepanelen, dat doen we niet graag. De meeste grond is te hard nodig voor andere doeleinden. Wel zien wij veel kansen in het benutten van diverse type ruimte voor het aanleggen van zonnecentrales. Enkele voorbeelden:

  • Ecologische zonneweide
  • Zonnecentrale op vuilstort
  • Geluidswal
  • Zon op / boven water
  • Parkeerdek overkapping

Power Purchase Agreements Renewable Energy

GvO (Garanties van Oorsprong) trading platform

Concern / Bedrijventerrein verduurzaming

Neem contact op voor meer informatie