René Raaijmakers benoemd tot nieuwe CEO van Rooftop Energy

10-09-2020

Rotterdam, 27 augustus 2020 | René Raaijmakers (52) treedt per augustus aan als nieuwe CEO bij Rooftop Energy BV. Raaijmakers volgt Leendert Florusse op, die Rooftop Energy in 2011 samen met Raymond Steenvoorden oprichtte.

Rooftop Energy heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot voorname speler voor het plaatsen en financieren van zonnecentrales voor zakelijke klanten. Raaijmakers kijkt ernaar uit om in deze dynamische omgeving aan de slag te gaan: ‘Samen met onze klanten werken we aan een versnelling van de energietransitie in Nederland. Nu de overgang naar duurzame energie steeds meer ‘het nieuwe normaal’ wordt, kunnen we verder groeien en ervoor zorgen dat het overgrote deel van de bedrijfsdaken in NL energie gaan opwekken. Een duurzame toekomst voor Nederland, dat is waar ik met alle collega’s heel graag een bijdrage aan wil leveren!’

René Raaijmakers

Achtergrond

Raaijmakers heeft ruim 25 jaar ervaring in technologie ontwikkeling en uitvoering van complexe projecten in de maritieme sector. Hij was directielid bij twee Nederlandse wereldspelers: Bluewater Energy Services en Royal IHC. Daarnaast startte hij in 2010 het bedrijf OceanMill, wat later overgenomen werd door Tocardo en waarmee hij getijdenenergiecentrales ontwikkelde; o.a. in de Oosterscheldekering. In zijn laatste functie was hij CEO van het Rotterdamse havensleepbedrijf Kotug Smit, waar duurzaamheid ook een belangrijk thema was. Kotug Smit was de eerste speler ter wereld die met een commerciële vloot van hybride sleepboten opereerde.

Over Rooftop Energy

Rooftop Energy wil de energietransitie versnellen, door bedrijven en instellingen te ontzorgen bij het plaatsen en financieren van zonnecentrales op hun bedrijfsdaken groter dan 3000m2. Bij Rooftop Energy werken 50 medewerkers aan de meer dan 300 gerealiseerde projecten. Rooftop Energy is binnen het NPM Capital portfolio onderdeel van de groep ondernemingen actief in de energie-sector, welke zich gezamenlijk richt op de noodzakelijke energietransitie bij zakelijke klanten.