Rooftop Energy plaatst zonnepanelen op parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei

02-10-2019

In samenwerking met Rooftop Energy bouwt het ziekenhuis in 2020 een dak boven haar parkeergarage waarop de constructie voor zonnepanelen wordt geplaatst. Ziekenhuis Gelderse Vallei kiest daarmee voor duurzame energie en krijgt 5.100 zonnepanelen op de parkeergarage.

Vandaag ondertekenden beide partijen het contract. Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis, over deze keuze: ‘We zijn blij dat we onze duurzaamheid kunnen vergroten, passend bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zetten met het plaatsen van de zonnepanelen een grote stap in de juiste richting.’ Leendert Florusse, CEO Rooftop Energy: ‘Wij zijn vereerd om met ons ontzorgingsconcept bij te kunnen dragen aan de duurzaamheidsagenda van het ziekenhuis en aan de verhoging van veiligheid en comfort van de parkeergelegenheid.’

Zonnecentrale

Er worden 5.100 zonnepanelen geplaatst. Hiermee voorziet het ziekenhuis voor circa 18% in haar benodigd elektrisch vermogen. De jaarlijks opgewekte energie staat met 1.800.000 kWh gelijk aan het verbruik van meer dan 500 huishoudens.

Duurzaamheid

Ziekenhuis Gelderse Vallei investeert al langere tijd in duurzaamheid. Onder andere koopt het ziekenhuis 100% groene energie in, maakt het gebruik van warmte en koude opslag om de temperatuur in het ziekenhuis te regelen en heeft het ziekenhuis een vegetatiedak dat zorgt voor verkoeling in de zomer. Bij verbouwingen wordt er verder gebruik gemaakt van glas met een zeer hoge isolatiewaarde en ledverlichting. Zelfs de vlaggen die voor het gebouw te vinden zijn, zijn van gerecycled materiaal.

Parkeergarage

De centrale met panelen wordt bovenop de huidige parkeergarage geplaatst. ‘Hiervoor bouwen we eerst een dakconstructie op het bovendek van de parkeergarage. Dit heeft meerdere voordelen. We verbeteren de constructie, verhogen de veiligheid en het comfort van de garage voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis’ vertelt Paul Keusters, manager facilitair bedrijf van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Vlnr: Leendert Florusse en Arjen Hakbijl tekenen de overeenkomst.

Over Rooftop Energy

Rooftop Energy ontzorgt bedrijven en instellingen bij het verduurzamen, incl. financiering. Rooftop Energy heeft sinds 2011 circa 175 zonnesystemen gerealiseerd en is een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonnecentrales in Nederland. Rooftop Energy neemt het gehele traject van ontwerp, financiering, voorbereiding, installatie en beheer voor haar rekening. Zij ontzorgt hiermee haar klanten volledig terwijl diezelfde klanten direct een drievoudig rendement maken: maatschappelijk, promotioneel en financieel, zonder investering. De onderneming is gevestigd in Rotterdam en telt circa 30 medewerkers. Rooftop Energy is een deelneming van NPM Capital.

Over Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een groot algemeen ziekenhuis met een belangrijke functie in de uitgestrekte regio rondom Ede. Met spreekuurcentra in Barneveld en Veenendaal en een polikliniek in Wageningen brengen zij de zorg dicht bij mensen.