Veel gestelde vragen

Het verduurzamen van uw organisatie kan complex lijken. We helpen u graag, en leggen alles begrijpelijk uit.

Een andere vraag? Bel of mail gerust!

Is mijn dak geschikt?

Dat is situatie afhankelijk, maar of het nou een plat of een schuin dak is – Rooftop Energy heeft voor bijna elke situatie een geschikte oplossing. Wij laten vooraf een grondige check doen van de sterkte van de dakstructuur. Pas als deze voldoet aan onze eisen zullen we over gaan tot plaatsen van de zonnecentrale.

Hoe berekenen jullie hoeveel mijn zonnepanelen gaan produceren?

Hiervoor gebruiken wij software waarmee de (jaarlijkse duur van de) instraling van de zon berekend wordt op uw locatie. Dit combineren wij met het vermogen dat het zonnepaneel kan leveren in Wp.

Is een zonne- installatie op mijn dak wel veilig?

Jazeker. Ons veiligheidsconcept is door o.a. Akzo Nobel Coastings getest en een uitgebreide beoordeling door meerdere commissies toonde aan dat ons veiligheidsconcept voldoet aan de benodigde normeringen: HAZOP HS2 en 3 en PGS15. Dit betekent dat wij zelfs op gebouwen met gevaarlijke stoffen zonnepanelen kunnen plaatsen. Een veilig gevoel.  

Wat voor materialen gebruikt Rooftop Energy?

Rooftop Energy maakt onder meer gebruik van Canadian Solar zonnepanelen en industriële omvormers van bijvoorbeeld Huawei of Solar Edge. De zonnepanelen worden op een plat dak middels een ballast plaatsing systeem ‘los’ en, door middel van een windbelasting berekening, onder een optimale hoek geplaatst. Omdat onze centrale lang mee moet gaan, werken wij alleen met producten van de hoogste kwaliteit.  

Hoe zit het met verzekeringen - gaat mijn premie omhoog?

De zonnecentrale is eigendom van Rooftop Energy. Wij zorgen ervoor dat de installatie verzekerd is.  

Hoe worden de panelen bevestigd?

Dit hangt af van het soort dak: plat, schuin pannen of een schuin bitumen dak. Op een plat dak worden de panelen op een metalen frame bevestigd, welke op rubberen pootjes op de dakbedekking staat. Om te zorgen dat het ook blijft staan, wordt er aan de hand van een windbelasting berekening, ballast op specifieke locaties geplaatst. Doordat Rooftop Energy geen gaten in de dakbedekking maakt, is er geen verhoogde kans op lekkages. Op een schuin pannendak wordt het frame aan de pannenlatten gehaakt onder de pannen zelf. Vervolgens worden de zonnepanelen aan het frame geplaatst. Doordat de panelen dicht op het dak zitten, is er weinig windbelasting en is ballast overbodig. Op een schuin metalen dak worden de panelen direct geplaatst met behulp van klemmen of rails. Op een schuin bitumen dak wordt een project specifieke oplossing gemaakt.  

Zijn er kosten verbonden aan een SDE subsidie aanvraag?

Nee. Wij ontzorgen u volledig en zorgen dus ook voor de SDE aanvraag, incl. legplannen en haalbaarheidsstudies, kosteloos.  

Wanneer kan ik het beste subsidie (SDE) aan laten vragen?

Nu. De afkorting SDE, staat voor Stimulering Duurzame Energietransitie. Met deze regeling wil de overheid de energietransitie in Nederland aanjagen. De SDE++ subsidieronde voor 2021 is al op 24 november van dit jaar. Wacht dus niet langer. Ontdek hoe we u kunnen helpen op http://go.rooftopenergy.nl/sde  

Komen er nog onverwachte kosten bij?

Nee. Wij ontzorgen u volledig en betalen dakhuur.  

Hoe is een positieve business case voor beide partijen mogelijk?

Doordat Rooftop Energy een lange termijn visie heeft, is het mogelijk om een model te maken dat voor beide partijen positief uitpakt. Wij doen niet alleen zaken, maar gaan echt een relatie aan met onze klanten – eentje die soms wel 25 jaar kan duren. Onze klanten krijgen drievoudig rendement: maatschappelijk, financieel en promotioneel. De winst voor Rooftop Energy is de versnelling van de energietransitie in combinatie met een lange termijn belegging met rendement.  

Ik heb gehoord dat er geen ruimte meer is op het electriciteitsnet. Kan ik dan wel zonnepanelen op mijn dak krijgen?

Ja. De grootste problemen zijn bij grote zonneweides in afgelegen gebieden, bijvoorbeeld in het noordoosten van het land. Bij bedrijventerreinen en de bewoonde omgeving is veelal voldoende capaciteit beschikbaar. Door onze nauwe contacten met netbeheerders en energieleveranciers kunnen wij meestal op tijd aansluiten. Dit is voor aanvang van het plaatsen van de zonnepanelen al bekend.  

Waarom zou ik zonnepanelen nemen als de terugverdientijd van zonnepanelen tussen 11 en 13 jaar ligt? Dit voldoet niet aan onze interne rendementseis.

Rooftop Energy ontzorgt u volledig en betaalt u een dakhuurvergoeding vanaf dag 1. Door ons concept krijgt u zonnepanelen op uw dak zonder investering én direct drievoudig rendement: maatschappelijk, financieel en promotioneel. Na de contractsperiode kunt u de installatie voor een gering bedrag overnemen, de terugverdientijd zal dan minder dan twee jaar zijn terwijl de zonnepanelen dan nog 10 – 15 jaar energie produceren.  

 
Meer vragen?